Member-only story
Gradle Nedir?
Selamlar, Android Developer’ların haşır neşir olduğu bir build tool’u olan Gradle’ı öğreneceğiz. Hazırsanız haydi öğrenelim :)

- Gradle, derleme otomasyonuna ve çoklu dil geliştirmesine destek veren bir build tool’dur.
- Gradle, Android başta olmak üzere Java, Scala, Groovy, C, C++ gibi birçok dilde kullanılmaktadır.

- Gradle’ı Android Studio, Eclipse, IntelliJ, NetBeans IDE’lerinden birini seçip kullanabilirsiniz.
- Gradle, Open Source(Açık Kaynak) kodlu bir build tool’dur. Kaynak kodlarına GitHub reposundan erişebilir, inceleyebilirsiniz.
- Gradle 3 ana prensip üzerinde durmaktadır.

Build Anything : Java, C ++, Python veya tercih ettiğiniz dilde yazın. Herhangi bir platformda dağıtım için paket. Monorepo veya çoklu repoya gidin. Ve hepsini oluşturmak için Gradle’ın benzersiz çok yönlülüğüne güvenin.
Automate Everything : Otomasyon konusunda iddialı olmak için Gradle’ın zengin API’sini ve olgun eklenti ve entegrasyon ekosistemini kullanın. Yazılımınızın teslimatını uçtan uca modelleyin, entegre edin ve sistematik hale getirin.
Deliver Faster : Zarif, son derece hızlı yapılarla geliştirmeyi ölçeklendirin. Derlemeden kaçınmadan gelişmiş önbelleğe alma ve ötesine kadar, ekibinizin sürekli olarak teslimat yapabilmesi için performansı durmaksızın takip ediyoruz.
- Android projesinin başlangıcından sonuna kadar geçen aşamalarda (Derleme, paketleme, test etme, hata ayıklamak, apk imzalamak vb) Gradle yardımıyla işlemler yapılır.
- Android Studio’da oluşturulan yeni projeyle birlikte Gradle devreye girerek gerekli build işlemlerini otomatik olarak halleder.